EGYEDI MÉRETVÉTEL ALAPJÁN

GYÁRTOTT GYÓGYÁSZATI

SEGÉDESZKÖZÖK

 

Egészségkárosodott személyek életvitele szempontjából nagy fontossággal bír az orvos által előírt gyógyászati segédeszközök használata.
Műszaki-technikai szakemberünk és más egészségügyi szakemberek együttműködve állapíthatják meg a beteg egyedi igényeinek és szükségleteinek legjobb és legmegfelelőbb megoldását.

Összességében célunk a betegek jó közérzetének visszaállítása azáltal, hogy hiányosságuk pótlásával ugyanolyan teljes életet tudnak élni, mint egészséges embertársai.
Termékeink, szolgáltatásaink társadalombiztosítási támogatás igénybevétele mellett is elérhető.
Gyártóműhelyünk mellet rendelkezésre áll egy méretvételi helység, ahol az ügyfél nyugodt körülmények között tud személyesen beszélni az ortopéd műszerésszel, ahol a méretvételezés is elkészül.

 

ALSÓ VÉGTAG ORTÉZISEK

Járógépek

Az egyedi méretvétel alapján készült járógépeket akkor alkalmazzuk, ha az alsóvégtagot valamely funkcionális probléma, valamelyik ízület betegség miatt tehermentesíteni, rögzíteni vagy mozgáspályáját csökkenteni akarjuk. A testen történő rögzítést hevederek, illetve pántok biztosítják. A testtel érintkező felületek béleléssel vannak ellátva a kényelmesebb viselés miatt.

Az eszköz egyedi méretre készült az Ön részére, szakorvos által felírt vény alapján. Az OEP által finanszírozott eszközt készítjük el, a 14/2007.(III.14) EÜM rendelet szerint. A szavatossági idő (12 hó) letelte után hosszabb kihordás esetén orvosi vény felírására van lehetőség, javítás céljából.

Kezelési, használati tanácsok: A betanítást végző műszerész és a gyógytornász utasításait minden esetben figyelembe kell venni. A feltörés elkerülése érdekében figyelni kell a helyes felvételre. Ortézis esetén kiemelten fontos az ortézis alatt viselt ruhadarab gyűrődés mentessége. Az eszköz a normál életvitelre készült, sportolásra, nehéz munka végzésére, nagy súlyok emelésére nem alkalmas. Ilyen igények esetén speciális eszközt kell készíteni. Amennyiben az eszközön kissebb hiba keletkezik, érdemes kijavíttatni. Az egy évnél hosszabb kihordási idejű eszközöknél, éves átvizsgálás javasolt.

Felvétele és használata: Az eszköz felvételének módját és használatát az átadó szakember és/vagy szakorvos, gyógytornász tanítja meg. A felvétel során először kioldjuk a rögzítő pántokat, majd a járógépet a végtag alá csúsztatjuk. Ügyelni kell a megfelelő beállításra, hogy a sínek és ízületek megfelelő magasságban helyezkedjenek el, majd a hevederekkel rögzítjük. Az eszköz beállításait nem szabad a beállított méretekhez képest megváltoztatni. Az eszköz beállításait minden esetben a rendelő szakorvos határozza meg és viselési javaslata alapján alkalmazható. A felhelyezés során hangsúlyozottan ajánljuk a korrekt felhelyezést és a beállítást, mivel akkor érhetjük el a kívánt funkciót. A felhasznált anyagok bevizsgálásra kerültek, és viselésre alkalmasnak minősítették. Az eszköz elkészítésekor magas műszaki és minőségi követelményeket állítottunk, amelyek biztosítják a megfelelő minőséget.

Az eszköz kialakítása megfelel a vele szemben támasztott követelményeknek.

Az eszköz hipoallergén anyagokból készült.

A Protetic-Team Hungary Kft tanúsítja, hogy a termék kialakítása a 4/2009 (III.17) EüM orvostechnikai eszközökről szóló rendelet hatálya alá tartozónak nyilvánított orvostechnikai eszköz, megfelel a rendelet 1. számú mellékletében foglalt alapvető követelményeknek, és rendelkezik a gyártó szándéka szerinti teljesítőképességgel. Rendeltetésszerű használat esetén nem veszélyezteti a beteg, a kezelő vagy más személy egészségét, illetve biztonságát.

 

SZILIKON PROTETIKA

Részleges kézprotézisek ujjcsonkra, kézcsonkra-K-113 Szilikonos ujjpótlás, K-112/S Szilikonos kézpótlás

Szilikon protézisek tökéletes illeszkedéssel! A tapasztalat szerint legtöbb esetben a házimunka során szerzett sérülések okozzák a kéz vagy a kéz ujjainak elvesztését, de előfordul veleszületett hiányosság is. A szilikonos pótlás nem csak a kialakult hiány esztétikai pótlását jelenti, hanem bizonyítottan funkcionális szempontból is kiemelkedő jelentőséggel bír. A tapasztalat azt mutatja, hogy a hiányzó végtagrész pótlásával a mindennapi tevékenységek nagy része részben vagy teljesen elvégezhető. Mivel minden egyes pótlást egyedileg készítünk, az ép végtagról vett minta alapján, igazodunk a páciens bőrszínéhez, végtag kontúrjához, így a szilikon protézist ránézésre nem lehet megkülönböztetni az ép végtagtól, vagyis esztétikai szempontból tökéletes megoldást jelent. A professzionális végeredményhez hozzájárul a kiváló minőségű alapanyagok használata, az ortopéd műszerész kimagasló szakmai tudása, valamint az ügyfél egyedi igényeinek megismerésére való törekvés.

Az ellátás folyamata: Speciális anyaggal vesszük le a mintát a hiányzó ujj csonkjáról, illetve a másik kéz ugyanazon, de meglévő ujjáról, hogy a lehető legtökéletesebb másolatot kapjuk. Személyre szabott gipszminta készül a kézről a hiányzó ujj pontos méreteivel. A méretvételtől számított 2 héten belül egy próbára felkeressük az ügyfelet, és ha mindent jónak lát a műszerész kolléga, és az ügyfél is elégedett, akkor pár napon belül átadjuk az elkészült ujjprotézist, és javasoljuk a szakorvos felkeresését az elkészült eszköz bemutatása céljából.

Ezzel egy időben a páciens kézhez kapja a jótállási papírokat és egy részletes írásbeli tájékoztatót az eszköz használatáról, higiénés szabályainak betartásáról, illetve a felmerülő problémák észlelése kapcsán felkeresendő szakember elérhetőségéről.

Az ügyfél minden esetben tájékoztatva van az eszköz kihordás idejéről, térítési díjáról, ami mindenkor megegyezik a NEAK által meghatározott térítési díj összegével.